Jazz-Blues Garden
  június 30. szombat 16.00-tól

  Térkép betöltése...

  Időpont
  Date(s) - 2018/06/30
  16:00 - 19:00

  Helyszín
  Klauzál Ház

  Kategóriák


  A Klauzál Ház meghitt kertjébe szabadtéri koncertekkel várjuk, a hazai zenész mesterekkel és finom budafoki borokkal! Az est középpontja a basszusgitár! A koncertek záró akkordja a basszusgitár párbaj: BASSZUS ŐRÜLET!

  16.00 Voodoo Papa Duo (Szert Zsigmond – szájharmonika, dob, Fejér Simon Pál – akusztikus és elektromos gitárok)
  17.30 Pálinkás Gergely és zenekara (Szappanos György basszusgitár)
  19.00 Frey György és zenészbarátai – A basszusgitár bűvöletében
  20.30 Cartoon Jazz – Gyafi and Friends (Gyárfás István – basszusgitár, Jeszenszky György – dob, Oláh Zoltán – nagybőgő)
  21.30 Basszus finálé – basszusgitár párbaj

  Belépőjegy: 2000 Ft; A rendezvény napján: 2800 Ft
  jegy.hu
  Helyszín: Klauzál Ház

  Bővebb információ:
  16:00 A Voodoo Papa Duo két multiinstrumentalista jóbarát nagyzenekari hangzást idéző, elsöprő energiájú formációja – Szert Zsigmond (Ex Paganza, Cabaret Medrano, Ütött-Kopott Angyal, Stukker) egyszerre szólaltatja meg a szájharmonikát egy
  minimál dobfelszereléssel, Fejér Simon Pál pedig (Ex Deák Bill Blues Band, Ütött-Kopott Angyal, Veronaki) akusztikus és elektromos gitárokon játszik és énekel.
  A Voodoo Papa sajátos zenei világa a két muzsikus közös múltjából táplálkozik. A legendás Kőbányai Zenei Stúdió iskola évei alatt a barátság komoly alkotófolyamattá fejlődött, a blues mellett a népzene is fontos szerepet kapott a zenészek életében. A Voodoo Papa varázslat a zenei sokszínűség mellett a dalszövegek erejében rejlik – a költői, mégis egyszerű gondolatiság a mai ember világlátását, mindennapi problémáit, érzelmeit tükrözik – embereknek szólnak emberekről, élethelyzetekről. A fülbemászó, dallamos magyar nyelvű saját szerzemények mellett a 60-as-70-es évek Rythm&Blues csemegéiből is szívesen játszanak a tettestársak.

  17.30 Pálinkás Gergely elkötelezett híve a jazz, ezen belül is a smooth jazz zenei műfajnak, amelyet a hazai jazz élet jelentős képviselőivel művel, saját és közös produkciók keretében. Gitározása egyedi technikát képvisel, nem használ pengetőt – egy ujjas, körömmel történő pengetése különleges játékot és hangzást produkál.
  Pálinkás Gergely – gitár, Nagy Gergely – billentyű, Fekete István – trombita, Szappanos György – basszusgitár, Nagy Zsolt – dob

  20:30 Cartoon Jazz – A trió legfrissebb, Cartoon Jazz címmel megjelent lemeze ismerős rajzfilmzenéket dolgoz fel. Gyafi így nyilatkozott az anyagról: „E lemez elkészítésekor egy eddig kiaknázatlan kincsesbányából merítettünk, a magyar animációs film zenei remekeiből. Ki ne ismerné ezeket a fülbemászó, tréfás, időnként fanyarul disszonáns dallamokat? Hisz már egy fél évszázada dúdoljuk, fütyörésszük, szeretjük őket!

  MEGOSZTÁS