Francia Nap
2018. november 18. vasárnap 10.00

Családi vasárnap

10.00-10.30 Lala bohóc fogadja a gyerekeket a bejáratnál, ahol lehetőség van lufit hajtogatni és vetélkedőben részt venni.
10.30 A La Fontaine meséi – Tücsök és a hangyák – Trambulin színház előadása
Az ismert mese színpadi előadásában egy hangya helyett három szorgoskodik, és készül a télre. Állati és mégis emberi mozgás, fura és mulatságos nyelv, fülbemászó dallamok jellemzik az előadást. Az énekes-filozófus, egyben jókedvű tücsök nagy gondot jelent a munkához szokott Hüngyünek, ezért szinte folyamatos vitában áll Hingyüvel és Hungyuval, két vidám és békés társával.
Jegyár: 1200 Ft
Jegyek a jegy.hu oldalon ITT és a Klauzál Ház információs pultjánál vásárolhatók.

10.00-12.00 Kreatív foglalkozások
11.00-16.00 Társasjáték kavalkád – a Homoludens.hu Egyesület társasjáték bemutatója játékmesterrel
Próbáld ki ingyen a stratégiai, ügyességi és  logikai fejlesztő játékokat – Találd meg miben vagy Te a legjobb!
14.00-17.00 Bridzs parti és társasjáték kavalkád az egész családnak. A bemutatót Kovács Gergely a Budaörsi Bridzsklub elnöke tartja.
15.00-16.00 Animációs filmvetítés – PRIMANIMA BEST OF – nemzetközi animációs filmfesztiválon bemutatott filmek.
16.00-16.20 Lumiére-től Cannes-ig című kiállítás megnyitója – a francia filmművészet rövid története. A kiállítás átfogó képet ad a filmet a világ számára megalkotó Lumiére fivérek munkásságától napjaink egyik legrangosabb filmes eseményéig, a Cannes-i Filmfesztiválig.
A kiállítást megnyitja: Mayer Erzsébet ELTE egyetemi oktató, tanulmányíró, műfordító
16.30-17.00 Mivel gazdagítottak bennünket a franciák? – Mayer Erzsébet ELTE egyetemi oktató, tanulmányíró, műfordító előadása
17.00-18.00 A francia borok és a borkóstolás élvezete francia módra – Szabó Edit borszakíró, a Borsmenta.hu szerkesztőjének előadása – borkóstoló jegy (igény szerint váltható): 600 Ft
18.00-20.00 Bor és Sanzon a Takáts Eszter trió előadásában. Fülledt párizsi hangulatot idéző koncert francia bor- és sajtkóstolóval egybekötve

Jegyár: 2500 Ft

Jegyek a jegy.hu oldalon ITT és a Klauzál Ház információs pultjánál vásárolhatók.

A zenés borestre a belépő tartalmazza a francia bor- és sajtkóstolót és a programon való részvételt.

Egész napos programok

Francia ékszerek, csecse-becsék vására
Voila! szépülj francia módra – manikűr és parfüméria
Buffet francais – a la Majecsko – azaz Majecsko francia büféje várja egész nap az igazi finom falatok híveit. Madelaine, Canelles, Quiche, gyümölcs piték, baguette és croissant, néhány falat francia finomság Budafokon.
Kreatív foglalkozás! Színezd át a francia művészetet! A képzőművészet legnagyobb alkotóit adták nekünk a franciák. Monet, Manet, Degas, Van Gogh, Cezanne, Renoir, Gauguin, Touluse-Lautrec – eEzen a napon TE ÁTSZÍNEZHETED e festők leghíresebb képeit! Ragadj festéket, ecsetet, zsírkrétát, színes ceruzát vagy akár filctollat és színezd ki kedvedre kedvenc alkotód képét.
Az este folyamán kiállítjuk alkotásod!
Kérdezz-felelek tombolajáték értékes ajándékokkal! Mutasd meg ismereteidet a francia kultúráról!

A Francia nap programjainak többségére a belépés díjtalan.

MEGOSZTÁS