Grillcsodák a Klauzál Házban
október 6. szombat 10.00

Grillcsodák a Klauzál Házban
Látványos gasztronómiai rendezvény kísérőprogramokkal
17. Magyar Profi Grillbajnokság és 4. Magyar Hobbi Grillbajnokság október 6-án, szombaton 10 órától 17 óráig a Klauzál Ház kertjében.

A Szabadtűzi Lovagrend, a Magyar Grillszövetség, a Szabadtűzi Lovagrend Állandó Grilltanácsa és a Klauzál Ház közös szervezésében megvalósuló rendezvényen profi és hobbiszakácsok 4 fős csapatai mérik össze felkészültségüket.

Részletes információ, nevezési lap letölthető a www.szabadtuzilovagok.hués a www.klauzalhaz.hu oldalakon. Csapatok jelentkezését is várjuk!

A rendezvény nyilvános, látogatók számára a belépés ingyenes. Látogatóinkat grillételeket is kínáló büfével és kísérőprogramokkal várjuk.

17. Magyar Profi Grillbajnokság

18. Magyar Hobbi Grillbajnokság

Versenykiírás

A Magyar Grillszövetség és Szabadtűzi Lovagrend, felismerve, hogy a két szervezet céljai és vállalt feladatai hasonlóak, illetve, hogy a két szervezet tagsága között jelentős azonosság mutatkozik, továbbá, hogy tevékenységének hatékonysága az erők és eszközök egyesítésével jelentősen javítható, 2017. április 29.-én egyesült. A Magyar Grillszövetség beolvadt a Lovagrendbe, azonban nevét, annak patináját megőrizte, így a továbbiakban a feladatokat a „Magyar Grillszövetség, a Szabadtűzi Lovagrend Állandó Grilltanácsa” néven végzi, lovagrendi kancellár vezetésével.

Az állandó tanács elhatározta, hogy folytatva régi hagyományokat,

2018-ben immár, 17. alkalommal, ismét megrendezi az országos grill bajnokságot.

A versenyen indulhat minden olyan 4 fős csapat, korhatár nélkül, aki a versenykiírás feltételeit elfogadja és a nevezési díjat határidőre, befizeti.

Általános tudnivalók

Időpont:

  1. október. 06., 07:30 – 16:00

Eredményhirdetés időpontja: kb. 16:30

 

Helyszín:

Klauzál Gábor Budafok-Tétényi Művelődési Központ

1222 Budapest, Nagytétényi út 31-33.

 

Nevezési határidő: 2018. szeptember 30.

 

Nevezési lapok megküldése:  ferenczimeister@gmail.com

Nevezési díj: Profi kategóriában:   10.000 Ft

Hobbi kategóriában:   4.000 Ft

 

 

Befizetés:    2018. október.03.

Átutalással a Lovagrend K&H Banknál vezetett számlájára

10402018-50526680-71831002

Amennyiben a csapat elmulasztja a nevezési díj befizetését, úgy regisztrációját töröljük.

 

 

Figyelem, főzőhelyek korlátozott számban állnak rendelkezésre!

Regisztráció a jelentkezések beérkezésének sorrendjében!

 

A csapatok fogadása és regisztrációja a Klauzál Ház főbejáratánál, a földszinti információs pultnál történik, a csapatok által hozott eszközöket, berendezéseket az épület hátsó, CAMPONA KÖZPONT felőli kapuján át lehet a főzőhelyekre bepakolni. Az épület kertjébe, a verseny helyzínére gépkocsival nem lehet behajtani.

 

Egy csapat 4 főből áll, akik környezetük dekorációjával és öltözékükkel is felkeltik a közönség, és természetesen a zsűri figyelmét.

Az alapvető biztonsági és higiéniai szabályokat minden résztvevőnek kötelezően be kell tartania.

Elektromos készülék használata a grillezési és előkészítési folyamatok során tilos! A fő alkotórész kizárólag csak nyárson, vagy grill rácson készülhet faszénparázs felett!

(Hűtőszekrény használata megengedett, azonban az ehhez szükséges villanyáram elvezetését a kiépített csatlakozó helyektől a főzőhelyekig a csapatoknak kell megoldani!)

 

A versenyhez a szervezők biztosítják:

– 6×3 méteres sátor

– 1 db sörasztal

– 2 db sörpad

– a verseny helyszínén kiépített áramvételi lehetőség (elosztó doboz)

 

– Profi kategóriában 8 féle áru (4 féle hús – 4 féle egyéb),

– Hobbi kategóriában 4 féle áru (2 féle hús – 2 féle egyéb) nyersanyag

 

(A KAPOTT ALAPANYAGOK FELHASZNÁLÁSA KÖTELEZŐ!!)

 

A csapatok gondoskodnak az alábbiakról:

  • Szükséges eszközök, kellékek, dekoráció, abrosz, teríték, poharak
  • Bemutató asztal az elkészült ételeknek, a fényképezéshez
  • További alapanyagok
  • Fűszerek

Nevezési lap letölthető

www.szabadtuzilovagok.hu

letöltés

A Versenyek leírása és menete

Profi kategória

A szervezők 06:30-kor találkoznak a csapatokkal.
A 08:30-kor kezdődő megnyitóra már minden csapat elkészíti, feldíszíti a főzősátrát és felkészül a versenyre.

Előkészíti a grillezéshez és a zsűri fogadásához szükséges eszközöket (terítő, szék, asztal, tányérok, díszítő elemek, egyebek.).
A megnyitó után a versenyben résztvevő hivatalos zsűri és társadalmi zsűri tagjai ünnepélyes esküt tesznek, hogy pártatlanok és elfogulatlanok lesznek a csapatokkal szemben és kijelentik, hogy csak a legjobb, legfelkészültebb csapatokat juttatják győzelemre.

 

Árukosár kiadás

 

07.00 – 08.00 óra között az Információs sátornál

A szervezők által biztosított alapanyagok

3 db. Makréla egész,+ hozzá paradicsom

Csontos csirkemell, + hozzá gomba

Sertés tarja, + hozzá burgonya

Marha…/lehet fartő/, + hozzá paprika

A desszerthez alma

Tálalás

1 adag a “vak-zsűri” részére / a „vak” zsűri nem tudja melyik csapat készítményét kóstolja, külön helyszínen értékel/.

3 adag a “mozgó, zsűri” részére /ők a helyszínen, a csapatok által megterített asztalnál értékelnek./

1 adag a bemutató asztalra kerül kihelyezésre, fényképezéshez
(a további adagok felhasználása saját részre illetve a csapat vendégei számára lehetséges, árusítás nem engedélyezett!! Kóstoló jegy nincs!!)

Zsűrizés

A „mozgó” zsűri és a “vak” zsűri sorsoláson vesz részt, ki mikor melyik csapatot fogja értékelni.

A versenyételek tálalása a vak-zsűri részére kisorsolt sorrend alapján, 5 perces időközönként történik.

A mozgó minden csapatnál, minden fordulóban egy időben értékel.

Vak zsűri

Az úgynevezett vak zsűrizéshez a szervezők által biztosított, zárható edénybe kell tálalni 3 adag ételt, amit a segítők továbbítanak a sátorba.
A kisorsolt “vak” zsűri, az odaszállított, számokkal ellátott ételeket értékeli, pontozza  az alábbi szempontok alapján:

  • az étel kinézete
  • az étel harmóniája
  • a fő alkotóelem kinézete (hús vagy a desszert fő alkotóeleme)
  • optimális készültségi foka a fő alkotóelemnek (pl.: Steak = rózsaszín/médium)
  • a fő alkotóelem állaga harapásra/rágásra
  • a fő alkotóelem íze
  • a köret íze.

A „vak-zsűri” tálalást nem értékel!!

Mozgó zsűri

A mozgó, zsűri is a  fent leírtak alapján értékel, azonban itt értékelési szempont a tálalás is hiszen ők látják, a szépen elkészített és tálalt ételt.

Értékelik a sátor dekorálását, vidámságot, öltözéket, hangulatot,
ami az úgynevezett FUN díj daítélésének alapja.

A zsűritől kapott pontszámok összesítésénél a legalacsonyabb és legmagasabb pontszám, törlésre kerül.

A verseny fordulói

  1. A hal húsból készült grillezett ételeket 60 perc alatt kell elkészíteni és a vak-zsűrinek 09:45-től, kisorsolt időpontban, 5 perces időközökkel tálalni.

A mozgó zsűrit egységesen 10.00 órakor terített asztallal, szakszerű tálalással kell vendégül látni, az étel jellegének megfelelő bort lehet kínálni a menühöz, melyet mindenki magával hoz.

  1. A szárnyashúsból készült grillezett ételeket 60 perc alatt kell elkészíteni és a vak-zsűrinek 10:45-től, kisorsolt időpontban, 5 perces időközökkel tálalni.

A mozgó zsűrit egységesen 11.00 órakor terített asztallal, szakszerű tálalással kell vendégül látni, az étel jellegének megfelelő bort lehet kínálni a menühöz, melyet mindenki magával hoz.

  1. A sertéshúsból készült grillezett ételeket 60 perc alatt kell elkészíteni és a vak-zsűrinek 11:45-től, kisorsolt időpontban, 5 perces időközökkel tálalni.

A mozgó zsűrit egységesen 12.00 órakor terített asztallal, szakszerű tálalással kell vendégül látni, az étel jellegének megfelelő bort lehet kínálni a menühöz, melyet mindenki magával hoz.

  1. A marhahúsból készült grillezett ételeket 60 perc alatt kell elkészíteni és a vak-zsűrinek 12:45-től, kisorsolt időpontban, 5 perces időközökkel tálalni.

A mozgó zsűrit egységesen 13.00 órakor terített asztallal, szakszerű tálalással kell vendégül látni, az étel jellegének megfelelő bort lehet kínálni a menühöz, melyet mindenki magával hoz.

  1. A desszertkén készült, grillezett ételeket 60 perc alatt kell elkészíteni és a vak-zsűrinek 13:45-től, kisorsolt időpontban, 5 perces időközökkel tálalni.

A mozgó zsűrit egységesen 14.00 órakor terített asztallal, szakszerű tálalással kell vendégül látni, az étel jellegének megfelelő bort lehet kínálni a menühöz, melyet mindenki magával hoz.

 

A verseny díjazása

Minden résztvevő részére emléklap

Fordulónként arany-ezüst-bronz fokozat /hal, szárnyas, sertés, marha, desszert/
(oklevél, érem, serleg és ajándékcsomag)

Az összetett bajnokság eredménye az 5 fordulóban elért összes pontszám alapján kerül megállapításra.

Az összetett verseny győztese szerzi meg a vándorserleget, amelyet, 3 egymást követő verseny során kell megnyerni a végleges birtokláshoz.

Az úgynevezett  FUN  díjat  az a csapat nyeri el ahol a sátor dekorálása, a csapat öltözéke, vidámsága, kimagasló.

 

Hobbi kategória

A szervezők 07:00-kor találkoznak a csapatokkal.
A 08:30-kor kezdődő megnyitóra már minden csapat elkészíti, feldíszíti a főzősátrát és felkészül a versenyre.

Előkészíti a grillezéshez és a zsűri fogadásához szükséges eszközöket (terítő, szék, asztal, tányérok, díszítő elemek, egyebek.).
A megnyitó után a versenyben résztvevő hivatalos zsűri és társadalmi zsűri tagjai ünnepélyes esküt tesznek, hogy pártatlanok és elfogulatlanok lesznek a csapatokkal szemben és kijelentik, hogy csak a legjobb, legfelkészültebb csapatokat juttatják győzelemre.

 

Árukosár kiadás

 

08.00 – 09.00 óra között az Információs sátornál

 

A szervezők által biztosított alapanyagok

3 db egész makréla

1  kg sertés tarja (egészben)

1,5 kg burgonya

1 kg kápia paprika

Tálalás

1 adag a “vak-zsűri” részére / a „vak” zsűri nem tudja melyik csapat készítményét kóstolja, külön helyszínen értékel/.

3 adag a “mozgó, zsűri” részére /ők a helyszínen, a csapatok által megterített asztalnál értékelnek./

1 adag a bemutató asztalra kerül kihelyezésre, fényképezéshez
(a további adagok felhasználása saját részre illetve a csapat vendégei számára lehetséges, árusítás nem engedélyezett!! Kóstoló jegy nincs!!)

Zsűrizés

A „mozgó” zsűri és a “vak” zsűri sorsoláson vesz részt, ki mikor melyik csapatot fogja értékelni.

A versenyételek tálalása a vak-zsűri részére kisorsolt sorrend alapján, 5 perces időközönként történik.

A mozgó minden csapatnál, minden fordulóban egy időben értékel.

Vak zsűri

Az úgynevezett vak zsűrizéshez a szervezők által biztosított, zárható edénybe kell tálalni 1 adag ételt, amit a segítők továbbítanak a sátorba.
A kisorsolt “vak” zsűri, az odaszállított, számokkal ellátott ételeket értékeli, pontozza  az alábbi szempontok alapján:

  • az étel kinézete
  • az étel harmóniája
  • a fő alkotóelem kinézete (hús vagy a desszert fő alkotóeleme)
  • optimális készültségi foka a fő alkotóelemnek (pl.: Steak = rózsaszín/médium)
  • a fő alkotóelem állaga harapásra/rágásra
  • a fő alkotóelem íze
  • a köret íze.

A „vak-zsűri” tálalást nem értékel!!

 

 

Mozgó zsűri

A mozgó, zsűri is a  fent leírtak alapján értékel, azonban itt értékelési szempont a tálalás is hiszen ők látják, a szépen elkészített és tálalt ételt.

Értékelik a sátor dekorálását, vidámságot, öltözéket, hangulatot,
ami az úgynevezett FUN díj daítélésének alapja.

A zsűritől kapott pontszámok összesítésénél a legalacsonyabb és legmagasabb pontszám, törlésre kerül.

A verseny fordulói

  1. A hal húsból készült grillezett ételeket 60 perc alatt kell elkészíteni és a vak-zsűrinek 10:45-től, kisorsolt időpontban, 5 perces időközökkel tálalni.

A mozgó zsűrit egységesen 11.00 órakor terített asztallal, szakszerű tálalással kell vendégül látni, az étel jellegének megfelelő bort lehet kínálni a menühöz, melyet mindenki magával hoz.

  1. A sertéshúsból készült grillezett ételeket 60 perc alatt kell elkészíteni és a vak-zsűrinek 12:45-től, kisorsolt időpontban, 5 perces időközökkel tálalni.

A mozgó zsűrit egységesen 13.00 órakor terített asztallal, szakszerű tálalással kell vendégül látni, az étel jellegének megfelelő bort lehet kínálni a menühöz, melyet mindenki magával hoz.

A verseny díjazása

Minden résztvevő részére emléklap

Fordulónként arany-ezüst-bronz fokozat /hal, sertés/
(oklevél, érem, serleg és ajándékcsomag)

Az úgynevezett  FUN  díjat  az a csapat nyeri el ahol a sátor dekorálása, a csapat öltözéke, vidámsága, kimagasló.

MEGOSZTÁS