“Add a kezed” Verkli Együttes koncertje, vendég: Szörényi Levente
szeptember 29. 19:00

A Zene világnapja ünnep a Klauzál Házban!
szeptember 29. szombat 19.00
Ünnepeljünk zenével!
„Add a kezed”- Verkli Együttes koncertje, vendég: Szörényi Levente
közreműködik: Klauzál Gitár Band és a Csilingelő Kórus
Rocktörténeti kiállítás a Klauzál Házban a koncertet követően
A koncerten Szörényi Levente közreműködésével a Verkli együttes előadásában az Illés-együttes legendás dalai hangzanak el. A nagy mesterek az ifjú titánokkal – a Klauzál Gitár Banddel és a Csilingelő Gyermekkórussal – lépnek a színpadra, ahol a közös alkotás egységében tanúi lehetünk annak, amint generációk egymás között megteremtik az összekötő hidat a zene nyelvén. A koncert még élménydúsabbá tétele érdekében Szörényi Levente Kossuth-díjas és Erkel Ferenc-díjas zeneszerző, gitáros, énekes, szövegíró elbeszéléseit hallhatjuk egy-egy zene vagy szöveg elkészültéről, régi történetek elevenednek meg a színpadon.
A Verkli együttes a nyolcvanas évek elején a Budapesti Műszaki Egyetem Villamosmérnöki Karának hallgatóiból alakult. Az együttes népszerűségét a Sztárok 33-on nagylemezzel alapozta meg, melyen a kor divatjának megfelelően Illés és Fonográf számokat adtak elő disco ritmusban. A Verkli éveken keresztül az Fővárosi Művelődési Házban működő Illés klub állandó fellépője volt. Az alapító tagok közül Kölcsényi Attila szólógitáros, a Tom-Tom stúdió munkatársa számos Illés, Koncz Zsuzsa, Fonográf és István, a király produkció hangmérnöke, Magyar László énekes, gitáros nem hagyta el a villamosmérnöki pályát, de emellett számos zenei produkciónak részese volt, jelenleg a Klauzál Gitár Band vezetője. Tiba Sándor, a Verkli együttes dobosa, akinek munkássága a Ghymes együtteshez, Koncz Zsuzsa produkcióihoz, Szörényi Levente koncertjeihez és az István, a király rockoperához kapcsolódik. A Verkli együttes basszusgitárosa Soós Balázs, a Magyar Rádió Szimfonikus Zenekarának tagja.
Az est különlegessége, hogy Szörényi Levente olyan elbeszéléseit hallhatjuk, amelyet a közönség még sosem hallott, egy-egy zene vagy szöveg elkészültéről, régi történetek elevenednek meg a színpadon.
Az est műsorvezetője és Szörényi Levente beszélgetőtársa: Kondor Katalin
Jegyár: kedvezményes zene világnapi jegy 2500 Ft, nyugdíjas- és diákjegy: 2000 Ft

Jegyek kaphatóak a jegy.hu oldalon ITT és a Klauzál Ház információs pultjál.

MEGOSZTÁS