TITOKZATOS KISVÁROS A NAGYVÁROS SZÉLÉN
Kirándulás a Liszt Ferenc Repülőtér elzárt világába

Térkép nem érhető el

Időpont
2017.09.27.
10:30 - 15:00

Helyszín
Klauzál Ház


Utunk során eljutunk a repülőtér olyan területeire is, amely nemcsak az utasok, de még a reptéri dolgozók jelentős része elől is elzárt. A 3 órás program során a repülőtér izgalmas pontjain kiszállunk a buszból és betekintünk a repülőtér titkaiba. Megnézzük a forgalmi és műszaki előtereket, a futópályákat, a navigációs berendezéseket, a radarokat és még jónéhány titkos helyszínt, miközben közelről láthatjuk a fel- és leszálló, guruló és földön tartózkodó repülőgépeket.

A repülőtérlátogatást követően meglátogatjuk az Aeroparkot (fakultatív program), Közép-Európa vezető repülőmúzeumát, ahol repülőszimulátorok segítségével repülőgépet is irányíthatunk. A múzeum magyar közforgalmú repülés elmúlt 60 évét mutatja be, a filmekből ismert Li-2-től a ma is aktív gépekig és kiszolgáló eszközökig.

Találkozó: 9.31-kor Kőbánya-Kispest Vasútállomáson (a Budatétényből 9.04-kor, Kelenföldről 9.15-kor induló vonat végállomásán), innen a 9.40-kor induló 200E busszal megyünk tovább (a repülőtéri végállomás után visszainduló busszal még egy megállót megyünk a Repülőmúzeumig).

A csoportos repülőtérlátogatás részvételi díja: 2.700 Ft, nyugdíjasoknak 2.300 Ft.
E részvételi díj a Klauzál Ház Információs pultjánál szeptember 18-ig fizetendő. Mivel a csoportlétszám korlátozott a jelentkezés a befizetés sorrendjében érvényes. A biztonsági előírások miatt befizetéskor a jelentkezők személyes adatait is el kell kérnünk.