YIN JÓGA
Csütörtök 18.30-20.00

Ez az öngyógyító jógarendszer az indiai hatha jóga és a kínai taoista hagyomány találkozásából született.

Jellemzője, hogy hosszan, 3-5 percig tartunk ki bizonyos testhelyzeteket (ászanákat) látszólag statikusan. Ám a látszat ellenére nagyon is sok minden történik ebben a mozdulatlanságban. A gravitációt és a test súlyát segítségül hívva teljesen elengedjük magunkat, a mély kötőszövetekben található úgynevezett meridiánok (energiacsatornák), melyek a szerveink működését befolyásolják, erős nyomást kapnak. Mikor kijövünk a pózból, hirtelenjében a nyomás alól felszabadul az áramlás a meridiánokban.

Minden meridiánunkhoz yin pózok kapcsolhatók, és ha ezeket tudatosan gyakoroljuk, akkor megtapasztalhatjuk a gyógyító, kiegyenlítő, energiafeltöltő hatásukat, akár egy akupunktúrás kezelését. A yin jóga az érzelmekre, a mentális egészségre is jótékonyan hat, tisztít és lecsendesít.
További el nem hanyagolható hatása, hogy az ízületeket, szalagokat, porcokat és csontokat táplálja, megakadályozza az ízületek kiszáradását, ami a korral jár, így fiatalon tart.

Mit várhatsz a yin jógától?

Egyensúlyba hoz, ha túlpörögtél, kiegyenlíti a férfi-női minőséget a testedben. Elcsendesít, megtanít befelé figyelni, kiegyensúlyozza az energiáidat, összekapcsol a középpontoddal, ezen kívül szervi tünetek gyógyító eszköze lehet. A dinamikus, izommunkát igénylő testmozgások kiváló kiegészítője lehet.

Szeretettel várom azon hölgyek jelentkezését is, aki úgy érzik, kibillentek egyensúlyukból és szeretnék újra megélni saját lágyságukat, gyengédségüket….A yin-jóga továbbá jótékonyan hat a női szervekre, harmonizálja a hormonális működést, így segít a menstruációs problémákon, és hasznos a menopauza idején is.

Urakat is nagy szeretettel fogadom, mivel ez a típusú óra a túl sok yang (férfias) energiát finoman helyre billenti és újra feléleszti a kreativitást.

Oktató: István Klára
+3620 3135-108
Részvételi díj: 1.800 Ft / alkalom
8.000 Ft / 5 alkalom
15.000 Ft / 10 alkalom

Utolsó alkalom: 2017.12.21.
Kezdés: 2018.01.04.

Az árak 2018. januárjától érvényesek visszavonásig.
Tanfolyami beiratkozás: minden hónap 15-ig hétfőtől péntekig 10.00-19.00 a Klauzál Ház Információs pultjánál.

MEGOSZTÁS