NYÁRBÚCSÚZTATÓ
2017. AUGUSZTUS 25. 17.00

17.00 Piactéri Mesék – Szamárcsel

A Maszk Bábszínház előadása
Élőszereplős játék óriásbábokkal, árnyjátékokkal, sok zenével

Avagy török gyerek megvágta, magyar gyerek gyógyítja?! Kalandozások a török-kori Magyarországon – regék, mendemondák, anekdoták, vidám históriák Salgó várától Buda váráig, Esztergomtól Kismartonig. Egy furcsa várostrom története, amelyben nem a fegyvereké a döntő szó, hanem cselekkel, a furfangos ötletekkel, a tréfás kis félrevezetésekkel vívják a csatát és foglalják el a várat – először a törökök, de végül a magyarok!

18.00 Takáts Eszter és Juhász Kristóf: Első Puszi – zenés-bábos előadás

Takáts Eszter és Juhász Kristóf bábjátékos-szövegíró egy ideje már nagy sikerrel szórakoztatja a gyerekeket országszerte az Első Puszi – Nulladik szerelem című zenés-bábos előadásukkal.

„Történetünk utazás az első – vagyis nulladik – szerelem idejébe, az óvodáskorba. Abba az életkorba utazunk, amikor még minden varázslat. Minden hang zene, minden szó költészet, minden firka fontos üzenet, minden mozdulat egy életre szól. (…) Az óvodai szerelem életünk első nagy drámája. A dráma feszültségét a gyermeki fantázia és játékkedv végtelen hajlékonysága oldja fel. Minden kisfiú szuperhős, és minden kislány királylány lesz, imponálni akar szíve választottjának.”

19.00 Keep Swinging – táncbemutató és swing tánc oktatás

A Keep Swinging Egyesület célja, hogy Budapest és lehetőség szerint Magyarország lakosságának lehető legnagyobb részével megismertesse a 20-40-es évek amerikai swing zenéjét, táncát és kultúráját.
Ezen az estén az Egyesület tánctanárai által mindenki átélheti a kellemes jazz zenével telt, füstös lokálok hangulatát. A táncbemutató mellett bárki kipróbálhatja magát és egy óra alatt akár a swing tánc mesterévé is válhat.

20.00 Piactéri Esték – Gerlóczy Márton: A csemegepultos naplója

Előadja: Ötvös András

Ötvös András Budafokon él, éppen ezért nagy öröm számára, hogy lokálpatriótaként éppen itt szórakoztathatja a  közönséget. A Katona József Színház színésze.

„A lókolbászok akarták így. A lejárt májasok. A kolozsvárik. Ők mentettek meg, hogy újra embernek érezhessem magam.” – A fiatal pesti író egy szép napon két dolgot határoz el: hogy egyedülálló lesz és hogy csemegepultos lesz. Hogy színt vigyen az életébe. Beleveti magát Budapest – és a Vásárcsarnok – sűrűjébe. Egy darabig minden jól alakul… Gerlóczy Márton regényét Ötvös András eleveníti meg, a kolbászok, a májasok, a kolozsvárik segítségével.

Rendező: Göttinger Pál

 

Helyszín: Budafoki Szomszédok Piaca – Piactér

A belépés díjtalan!

A műsor- és szereplőváltoztatás jogát fenntartjuk!

MEGOSZTÁS