BÁBOS MESEKUCKÓ
Szerda 17.00-18.00

„HÓKUSZ PÓKUSZ ABRAKADABRA, REPÜLJÜNK GYORSAN MESEORSZÁGBA!”

Meseország kuckójában, hétről hétre új dalos, mondókás, bábjátékkal vár minden babát és mamát a Mesemondólány.

A mese után végigjárjuk a mese szereplőinek útját, felmászunk a „hegyre”, átkelünk a „patakon”, bebújunk a „kormos kályhacsőbe”, hempergőzünk az avarban.

Végül egy jó kis maszatolás keretében, az anyukák segítségével készítünk egy apróságot, ami a látott mesére emlékeztet.

A bábos mesés kreatív foglalkozás 1-4, illetve 3-6 éveseknek

A foglalkozás 3 részből áll:
– mese bábjátékkal: sok ismert mondókával, dallal kísért mese, interaktív bábjátékkal
– mesetorna: ahol egy akadálypálya segítségével végig járjuk a főhősök útját, vagyis mászunk, hempergünk, bukfencezünk, stb., újra átéljük a mese cselekményét.
– kézműves alkotás: ahol festünk, tépünk, gyúrunk, és kipróbálunk mindent, aminek előkészítése otthon sokkal tovább tart, mint maga az alkotás.

A Bábos Mesekuckó teljes mértékben a kisgyermekek igényeire épül. Azt a három dolgot nyújtja a babának és a mamának, amire a legjobban szükségük van, ez pedig a mese, a mozgás, és az alkotás öröme, az Én kifejezése.

Mit fejleszt?

Gyakran teszik fel a szülők azt a kérdést, hogy „ és ez mit fejleszt?” Mit fejleszt a bábozás, mese, ének, mondóka, kézműves alkotás?
A gyermeket.

A mese:
– választ ad a felmerülő kérdésekre,
– nevel és tanít,
– gyógyítja a szívet-lelket,
– megnevettet és megtréfáltat,
– megoldást kínál problémahelyzetekre.

A foglalkozás kerete, felépítésének ismétlődése, ritmusa biztonságot ad a gyermeknek: tudja, mikor mire számíthat. Ez a megszokás segíthet kialakítani a helyes napirendet. A mese hat a gyermek egész személyiségfejlődésére. A mesébe ágyazott mondóka, vers segíti a beszédfejlődésben. A ritmikusság, zeneiség, szókincs később az olvasásnál a helyes szótagolásnál, a szép beszédhangnál, a beszédfejlődésben érzékelhető.

A bábos mese, a három dimenziós megelevenedett történet a gyermek mind az öt érzékszervét aktiválja. Fejleszti az esztétikai érzéket, kreativitást, logikai készséget, empatikus készséget, memóriát.

A gyerekek a bábok mögé bújva, egy szerepet felvéve kiélhetik szorongásaikat, megélhetik vágyaikat, kipróbálhatják magukat különböző helyzetekben. A bábok kipróbálásakor kézügyességük finomodik, szociális érzékenységük fejlődik, kommunikációs sablonokat sajátítanak el.

Részvételi díj: 1.200 Ft / alkalom
Testvérkedvezmény: 1.000 Ft/fő/alkalom
5.000 Ft / 5 alkalom
Az árak érvényesek: 2017. november 16-tól visszavonásig.

A foglalkozást vezeti: Szőke Anna meseterapeuta, óvodapedagógus
06 70 652 6806
pankamese@gmail.com

Bővebb információ olvasható:
www.babosmesekucko.hu
www.pankamese.webnode.hu
https://www.facebook.com/groups/1644360052527654/

MEGOSZTÁS